Bodøband nominert til prestisjetung kunstpris

Bodøbandet Virkelig er blant de seks nominerte til prisen for Årets musikkutgivelse hos magasinet Subjekt.
Prisutdelingen er kulturmagasinets årlige hedring av menneskene, initiativene og kulturproduktene som gjør Norge til et kulere land å bo i og vinneren stemmes fram av publikum.

STEM på Virkelig til Årets musikkutgivelse her: https://subjekt.no/2020/12/02/seks-album-og-ep-er-nominert-til-arets-musikkutgivelse/

Subjektprisen er en feiring av kulturåret som har gått, Subjekts redaksjonelle jury har nå nominert seks album og EP-er i kategorien Årets musikkutgivelse, hvor Virkelig er nominert. Som Subjekt skriver i omtalte: Vår heder og ære ligger i denne nominasjonsinnstillingen, og herfra og ut er det opp til Subjekts lesere å avgjøre hvem som går av med tittelen.

Stemmeskjemaet er åpent til og med 13. desember, klokken 21.00.
Vinnerne av Subjektprisen lanseres 17. desember.

Dette skriver Subjekt om Virkelig:
Da Bodø-bandet Virkelig slapp singelen «Storbyangst», tok de virkelig Norge med storm. Så kom debutalbumet «Lykke til i livet» (2018), som ble hyllet av et samstemt kritikerkorps.
Kombinasjonen av drivende gitar, ærlighet og nordlandsdialekt ble deres sikre vinner, og noe Virkelig heldigvis tok med seg videre i andrealbumet «Lengsel blir til gjemsel»(2020).
For vi er ikke ferdig med dette lydbildet helt enda. Albumet nomineres til Subjektprisen fordi det har alt som gjør Virkelig bra, uten at det føles som om progresjonen stagnerer. Tvert imot viser Virkelig til en jevn utvikling, for de utvikler seg med stil.
«Lengsel blir til gjemsel» er et fantastisk album – en fryd å lytte til – og som tar gitarmusikken videre. Albumet byr på gjennomgående melankolsk nostalgi, og med 80-tallssynth, mørke basslinjer og ærlige, men metaforrike tekster som treffer alt der de skal.

Virkeligs siste album ble nylig også kåret til en av årets ti beste av musikkmagasinet Musikknyheter, les saken her:
https://www.musikknyheter.no/nyheter/21077/%C3%85rets-norske-album-2020.html

Post Author: Børge Einvik