D’Sound slipper sitt første album på fem år med ny vokalist

D’Sound slipper sitt første album på fem år med ny vokalist

Fredag 6. september slipper D’Sound sitt åttende studioalbum «Unicorn», med hele 15 spor, digitalt, på CD og LP. Dette er det første albumet på fem år fra trioen og det første med deres nye vokalist—

…og medlåtskriver Mirjam Omdal. Jonny Sjo (bass), Kim Oftstad (trommer) og Mirjam Omdal har på det kommende albumet lekt seg musikalsk, og resultatet er et litt annet uttrykk, samtidig som «D’Soundet» er intakt. Hele albumet er en hyllest til det å være litt annerledes, og til folk som ikke nødvendigvis oppfyller vår tids «norm». «Det er en hyllest til mangfoldet, også ved å ta vare på en lekenhet i musikkuttrykket. Og det har vært viktig for albumet», sier Kim.

Dette er det første D’Sound-albumet uten bandet på forsiden av coveret. Da de skulle velge coverfoto, og ikke ville ha seg selv på det, tenkte de umiddelbart på samme person. Ved å ha Jonnys egen bror Odd Inge på coveret, ville de speile albumets tema. « Dette er et veldig personlig cover for oss», forteller Kim og tar oss med tilbake til første gang Kim og Jonny møttes i USA i 1990: «Vi dro på kafe og vi klikka vi med en gang. Men i stedet for å snakke om musikk, så snakket vi om broren hans, som er en unik og flott kar, og litt annerledes», forteller Kim.

I august slipper D’Sound hele to nye singler fra det nye albumet. Først balladen «Somewhere in Between» fredag 2. august med den filippinske gjestevokalisten Armi Millare og deretter energiske «Aftershock» fredag 23. august – en «klassisk» D’Sound-låt med vokalist Mirjam Omdal.

Uken etter albumutgivelsen, lørdag 14. september, starter deres The Unicorn Tour på Byscenen i Haugesund.

Post Author: Børge Einvik