En hyllest til en Bodø-legende

Den nye låten til Joddski heter Klagesang, og er en hyllest til en legende i Bodøs musikkmiljø.

Låta slippes fredag 31.august.

– Bodø mistet et av sine største musikkhåp da Magnus Bein valgte å avslutte sitt eget liv for et par år siden. Bein var en av de mest karismatiske og egenartede artistene Nordlandshovedstaden har husholdt. Han rakk aldri å fullføre sitt eget potensiale, forteller Joddski.

Bein mottok Stjerneløftfondet fra Bakeriet AS på 100 000, et fond som ble forvaltet av bakeriet, sammen med Joddski og medlemmer fra Kråkesølv. De så Bodørockens fremtid.

Da fondet ble lagt ned, valgte de å gi pengene som var igjen til den frivillige organisasjonen Mental Helse, som igjen ville bruke pengene på en minnekonsert til Magnus Bein. Målet var å sette fokus på psykisk helse, og spesielt på selvmord. Et tema som selv i disse tider, der det er vanlig å snakke om angst og depresjoner, er forbundet med masse stigma og fordommer.

– Bein spilte med alt og alle, i alle sjangre. En dag var han innom produsent Salvador Sanchez og spilte et riff. Dette ble basisen for hyllesten «Klagesang». Denne låta er ikke bare en hyllest til én musiker, men et forsøk på å lyssette et tema som har vært mørklagt alt for lenge, og ikke minst vise at det kan komme lys ut av mørke.

– Unge folk i dag sliter med psykisk helse mer enn noen gang, samtidig som ungdomsmiljøer hardner til. Vi trenger fokus på dette, uttaler Joddski.

Lyset, bedre kjent som Son of Light, og N-Light-N, mannen bak refrenget til norsk raps nasjonalsang «Taking Over», var Beins favorittrapper. Og når Bein var i godt slag kunne han finne på å sende helten meldinger, selv om de aldri hadde møttes.  Vegard Leite er kjent fra bandene Manna og Veskehund, og andre Bodø-musikere som Tarjei Nordeng, Per Willy Larsen, Anne Rindahl og England Brooks bidrar også.

Arrangerer minnekonsert
Verdensdagen for psykisk helse har i år temaet raushet. I Bodøs kulturmiljø har vi dessverre mistet flere unge ressurspersoner de senere årene.

6. september settes det opp en festaften for å minnes blant annet Magnus Bein, og for å fokusere på at samhold og raushet er viktig for å styrke menneskers psykiske helse. Sammen er vi sterke.

I samarbeidet er disse: Mental helse Bodø, Mental Helse Ungdom Bodø, Bakeriet ved Stjerneløftfondet, Bodø Metalklubb, XRK, Kjerringråkk, Nødutgangfestivalen, Draug Media, Antihype og Parken. Artister vil slippes ut over høsten.

Pris: 100,- for medlemmer av de ulike organisasjonene, u/18, student, uføre, honnør m.m. 200,- ordinær billettpris.

Post Author: GH Olsen