Fjerner plasten fra sekspakningene

Ringnes fjerner nå plasten fra sine sekspakninger med Carlsberg.
Forsøksprosjektet skal gjøre at miljøet kan bli spart for 17 tonn plast årlig, skriver selskapet i en pressemelding. Nå skal boksene i stedet limes sammen.

– Allerede i høst fjerner vi plasten rundt sekspakningene med Carlsbergs 0,5-liters ølbokser, og erstatter den med den nye Snap Pack-teknologien. Små sveisepunkter med lim skal holde boksene sammen. Potensialet for å spare naturen for unødvendig plastavfall med den nye emballeringen er stort for Norge og enormt globalt, sier administrerende direktør i Ringnes, Anders Røed.


Administrerende direktør Anders Røed i Ringnes viser frem den nye, plastløse emballasjen. Foto: Ringnes

Bryggeriselskapet opplyser at limet som brukes er laget av et syntetisk, vegansk, oljebasert stoff som ikke er farlig for hverken mennesker eller dyr.

– Smartere og mer bærekraftig
Ringnes ønsker på sikt å fjerne plasten fra alle sine fire- og sekspakninger – noe som vil spare miljøet for mer enn 170 tonn plast.

Grønt Punkt Norge mener Snap Pack kan utgjøre en viktig forskjell i kampen mot plastforurensning.

– Vi er glade for at en så stor global aktør som Carlsberg tar ansvar og fjerner unødvendig plast ved å ta i bruk miljøinnovasjon. Det er når store selskaper bestemmer seg for å gjøre dette at det virkelig monner. Dette er et eksempel på at fremtidens emballasje er smartere, mer innovativ og bærekraftig, sier administrerende direktør i Grønt Punkt Norge, Jaana Røine.

Post Author: GH Olsen