Gjenbruksbonus ved bruk av nye handlenett!

Coop deler ut gratis handlenett til medlemmene og introduserer samtidig gjenbruksbonus. På den måten håper de handlenettene faktisk blir brukt.

– I Coop er vi opptatt av reelle miljøtiltak. Sannsynligvis ligger det flere tusen nokså ubrukte handlenett i skuffer og skap rundt om i landet. Coop ønsker at de nye handlenettene skal bli brukt, og vi gir derfor medlemmene 1 krone i gjenbruksbonus når de gjenbruker nettene, sier miljøsjef i Coop Knut Lutnæs.

«Coop rydder Norge» forenklet i vår strandryddingen for mer enn 30 000 frivillige.

– Nå ønsker vi å gjøre det enklere å bruke mindre plast, sier miljøsjef i Coop, Knut Lutnæs.

I første omgang vil bonusen gjelde ut september, men om den blir en suksess kan bonusen bli permanent.

Coop lanserer i disse dager Coops emballasjestrategi. Coop skal kutte bruken av fossil plast med 25 prosent, og ved økt grad av resirkulerte og gjenvinnbare materialer sette en ny standard i dagligvarehandelen.

– Bærekraft har en naturlig og sentral plass i Coop. Vi er eid av kundene og har derfor et ansvar for å ta våre medlemmers bekymringer knyttet til plastforbruk og plastforsøpling på alvor. Vi er opptatt av å gjøre reelle tiltak, og innfører nå, i tillegg til å kutte 25 prosent plast, gjenbruksbonus på bruk av handlenett, sier Lutnæs.

I praksis betyr dette av handlenettet får to strekkoder. En for kjøp, og en for gjenbruk. På den måten kan kundene få bonus også i selvskanningskassene.

– I tråd med Coops emballasjestrategi er handlenettene fremstilt av fornybare råvarer. Plasten er laget av sukkerrør, og er det mest miljøvennlige alternativet på markedet i dag. Handlenettene kan brukes mange hundre ganger og gjenvinnes som vanlig plast når de er utslitt, sier Lutnæs.

Post Author: GH Olsen