Ingen helsefordeler med alkohol

En ny studie viser at det finnes ingen helsefordeler med å drikke alkohol.

Dette viser en stor studie av alkoholbruk i 195 land som i dag ble publisert i The Lancet.

Ikke bra for hjertet

Over 500 eksperter har deltatt i studien og de tilbakeviser dermed tidligere studier som viser at noen glass vin kan forhindre hjertesykdom.

Bare et glass vin eller øl en gang i blant kan skade deg, mener forskerne.

– Det finnes ingen sikre nivåer for alkoholbruk. Samlet sett økte helserisikoen forbundet med alkohol i tråd med mengden alkohol som ble konsumert hver dag, sier en av forskerne, Max Griswold, til nyhetsbyrået AFP.

Å drikke gjennomsnittlig to alkoholenheter daglig øker risikoen for sykdom og skade med 7 prosent sammenlignet med en som er avholds. Med fem enheter om dagen øker risikoen til 37 prosent.

Anbefaler begrensninger

2,8 millioner mennesker dør hvert år på grunn av alkoholbruk. På verdensbasis er alkoholbruk den sjuende største årsaken til for tidlig død og sykdom, etter høyt blodtrykk, røyking, lav fødselsvekt, høyt blodsukker, fedme og forurensning.

Men blant de mellom 15 og 49 år er alkoholbruk den største årsaken til for tidlig død og sykdom, viser den ferske studien. Her er hovedårsakene til dødsfall på grunn av alkoholbruk tuberkulose, trafikkulykker og selvmord.

Post Author: GH Olsen