Slik bruker du mikrobølgeovnen riktig

Opplever du at kjøttdeigen du tiner i mikrobølgeovnen ender opp med å bli kokt ytterst mens den fremdeles er frossen i midten? Da bruker du feil funksjon på mikroen.

Konsekvensen er at kjøttdeigen smaker dårligere og konsistensen blir seig og tørr.

Det er ikke alltid lett å varme maten i mikroen på riktig måte, spesielt ikke når flere mikrobølgeovner har ulike innstillinger.

Noen viser watt-nivå, andre betegnelser som “defrost”, “medium” og “high”, mens enkelte mikroer viser varmenivå i form av tall.

Assisterende salgssjef i Elkjøp, Anders Røe sier det viktigste med mikroen er: Bli kjent med den! Det finnes forskjellige mikroer på markedet, og om du vil oppnå et resultat som passer deg, så betyr det å prøve seg frem. Les brukermanualen til mikroen, den er stort sett til meget god hjelp for å få best mulig resultat.

Les mer om hvordan du kan bruke mikrobølgeovnen riktig her.

Post Author: tommy novik