Vil droppe bæreposen

Coop går drastisk til verks for å få kundene til å droppe bæreposen.

Siden slutten av august har Coop-medlemmer fått en gjenbruksbonus på 1 krone hver gang de bruker kjedens eget handlenett når de betaler varene. Nå kunngjør dagligvarekjempen at bonusen skal gjøres permanent.

– Målet med gjenbruksbonusen var å gi et alternativ til plastposen og for å motivere kundene våre til å bruke handlenettene. Det ser vi at har fungert, og ordningen har vært en stor suksess, sier Knut Lutnæs, miljøsjef i Coop.

Handlenettet, som er laget av plast utvunnet av sukkerrør, blir delt ut gratis til kundene gjennom kuponger. På undersiden av nettet er det en strekkode som scannes i kassen – og som gir kunden 1 krone i gjenbruksbonus hver gang.

En halv million færre poser
Så langt i september har Coop solgt 7 prosent færre plastposer – noe som tilsvarer ca en halv million poser. 450.000 medlemmer har skaffet seg handlenettet, og bonusen er registrert ca 375.000 ganger.

– Vi mener handlenettene er det mest miljøvennlige alternativet på markedet i dag. Handlenettene kan brukes mange hundre ganger og gjenvinnes som vanlig plast når det er utslitt, sier Lutnæs i en pressemelding.

Overfor Nettavisen medgir han at ordningen er svært kostbar.

– Det koster penger, men det er en kostnad vi er villig til å ta, hvis vi skal hjelpe kundene med å redusere plastforbruket. Vi har forpliktet oss til 20 prosent reduksjon i bruk av plastposer, og vi er godt på vei dit nå.

Post Author: GH Olsen